Sivut

torstai 17. tammikuuta 2013

keskiviikon tv-tarjonta

En ole tehnyt viikkoon mitään niin jännää, että olisin kehdannut niistä kuvia räpsiä ja tänne kirjoitella. Nytkin aiheena on arkisesti tv-ohjelmat.

Vuoden vaihteen jälkeen alkoi muutama hyvä sarja ilahduttamaan keskiviikkoiltoja.
Klo 20.30. Yle Fem -kanavalla jatkui sarja nimeltä Tanskalainen maajussi. Ohjelma kestää puoli tuntia, minkä jälkeen voi kääntää kanavan Teemalle, jossa alkaa Ville Haapasalon juontama Suomensukuiset 30 päivässä.


Tanskalainen maajussi -sarja seuraa nuorta Frank Erichseniä, jonka unelmana on yksinkertainen maalaiselämä ja omavaraisuus. Mies käyttää paljon vanhoja koneita ja menetelmiä töissään. Frankillä on paljon keskeneräisiä projekteja, joiden toteuttaminen usein kestää pitkään työn monien vaiheiden vuoksi. Tämän seurauksena jaksojen tapahtumilla on mukava kronologinen järjestys ja leppoisa tahti. Eilisessä jaksossa hän parkitsi vasikan nahan. Saman vasikan hän teurasti muutamaa jaksoa aiemmin ja jätti nahan likoon talveksi. Tarkoituksena on käyttää koko syötävä elikko hyödyksi nahkaa myöten.
Saamme kevään mittaan seurata myös oluen valmistusta vaihe vaiheelta aina jyvistä juomaksi saakka.
Sarja on lämminhenkinen ja siinä on kaikin puolin positiivinen sävy. Ohjelmasta tulee hyvä mieli ja se saattaa herattää kaipuuta yksinkertaiseen maalaiselämään.
Tanskalainen maajussi keskiviikkona Yle Fem -kanavalla klo 20.30.Suomensukuiset 30 päivässä -sarja seuraa Ville Haapasalon tutustumismatkaa Venäjän suomensukuisiin kansoihin. Sarja toimii hyvänä jatkona Haapasalon aiemmille sarjoille Venäjän halki 30 päivässä ja Silkkitie 30 päivässä.  Tässä on toinen perin juurin leppoisa sarja, mikä johtuu suurelta osin Haapasalon rennosta ja iloisesta olemuksesta, sekä aidosta mielenkiinnosta tapaamiaan ihmisiä ja näkemiään paikkoja kohtaan. Tämänkin ohjelman jälkeen sitä vain huomaa olevansa hyvällä mielellä.
Suomensukuiset 30 päivässä keskiviikkona Teemalla klo 21.00.

1 kommentti:

  1. Nämä ohjelmat kuuluvat myös
    valtterin suosikkeihin, hienot persoonat ja ihmisläheinen ote asioiden käsittelyssä.

    VastaaPoista