Sivut

maanantai 12. toukokuuta 2014

kasvisgratiini

Sainpas anopiltani mainion kasvisgratiinin reseptin, jota kokeilin viikonloppuna. Siitä tuli niin hyvää, että koko vuoka on jo tyhjä.

Ainekset:
1 kg pakastevihanneksia (Lidlin CountryMix toimii)
Sipulia (1/2 iso tai 1 pieni)
Soijakastiketta
Kermaa (5 dl)
Sulatejuustoa (1/2 pakettia)
Juustoraastetta

Sulata/pehmennä pakastevihannekset kuumassa/kiehuvassa vedessä ja valuta vesi pois siivilän läpi. Kaada höyryävät vihannekset vuokaan. Kuullota sipuli ja mausta vaikka soijakastikkeella (minä laitoin mukaan myös paprikakuutioita). Lisää ruokakermaa/kermaa 5 dl sipulien joukkoon. Lisää puolipakettia koskenlaskijaa tai jotain muuta sulatejuustoa kerman joukkoon. Anna kiehua ja sekoittele, kunnes sulatejuusto on sulanut kerman joukkoon. Kaada sipuli-kerma-sulatejuustoseos vihannesten päälle ja ripottele vielä juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Anna vetäytyä hieman ennen tarjoilua.


3 kommenttia:

  1. Näyttää ainakin herkulliselta.Täytyypä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kerman määrä kantsii varmaan soveltaa kulhon mallin mukaan. Sillei että kasvikset peittyy siihen ainakin osittain, muttei piripintaan. Minulta meni tosiaan 5 dl tuohon laakeaan vuokaan :) Jäisenä noita kasviksia ei kannata kulhoon laittaa, kun silloin gratiinista tulee vetistä.

      Poista
  2. Näyttää kyllä hyvältä! Niin muutes kirsikkatomaatteja puolitettuna vielä lisäks voi koklata. Täytyy taas tehdä 😊...hyvää myös kylmänä!!

    VastaaPoista