Sivut

tiistai 24. kesäkuuta 2014

lisää RAW-tiedostosta...

Tutkin lisää tätä RAW-tiedosto asiaa. Sen lisäksi, että Raw-kuvan kaikki pikselit säilyvät sen värisinä ja kokoisina kuin pitää, tiedosto säilyttää myös kaikki kuvaushetkellä olleet kameran säädöt, joita voi kumota tai muuttaa jälkikäteen kuvankäsittelyohjelmalla. Kun avaan photoshopissa RAW-tiedoston aukeaa tälläinen ikkuna, jossa kuvaushetken säätöjä voi korjailla:


Muun muassa kuvaushetken valkotasapainon voi korjata muuksi kuin kuvaushetkellä (As Shot):

Kun kuvan säätöjä on korjailtu tässä Photoshopissa olevassa RAW-lisäosassa, kuva avataan viralliseen PhotoShoppiin "Open image" -napista.

Tämän jälkeen kuvalle voi halutessa tehdä vielä lisää kuvankäsittelyä, jonka jälkeen kuva tallennetaan johonkin tavallisempaan tiedostomuotoon (jpg, png, tiff...), riippuen mihin kuva on menossa.
Seuraavana lisää RAW:n ja JPG:n välistä vertailua. Eron huomaa erityisesti tasaisilla pinnoilla, kuten taustassa. JPG muuttaa jollakin algoritmilla pikseleiden väritystä, mikä"flattaa" kuvaa. RAW-kuvassa syvyysvaikutelma säilyy. Klikkaamalla kuvan saa suuremmaksi!

Huomatkaa, kuinka alla olevan kuvan tausta on muuttunut jpg:ssä läiskämäiseksi, kun taas RAW on säilyttänyt kaikki pikselien sävyt. Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti