Sivut

torstai 25. syyskuuta 2014

hehkulamppuhuijausRahalla saa ja hevosella pääsee – kunnes takuuaika umpeutuu!

Meillä sammui eilen laajakaistayhteys. Hiljaa ja koskemattomana nurkassa ollut modeemimme ei enää yhdistänyt nettiin. Perinteinen "sammuta laite ja käynnistä se uudelleen" -menetelmä ei enää tepsynyt. Edes modeemin valot eivät heränneet "etsimään yhteyttä". Laite oli tullut tiensä päähän.

Ville otti yhteyttä palvelun tarjoajaan Elisaan, joka ilmoitti, että modeemi oli mennyt rikki, ja että vastuu oli siirtynyt meille, koska (kas kummaa) laitteen takuuaika oli juuri umpeutunut. Eihän tämä mikään uusi uutinen tietenkään ollut, että laite lakkaa toimimasta takuuajan umpeuduttua. Samahan on havaittavissa esimerkiksi tulostimissa, jotka on ohjelmoitu hajoamaan tietyn tulostemäärän jälkeen. Luultavasti modeemissammekin oli jokin aikakytkin, kun se noin vain hiljeni.

Elisan myyjä ilmoitti, että meidän olisi hankittava itse uusi modeemi. Korvaava laite kuitenkin lähti postitse tulemaan, kun myyjälle vihjaistiin, että palveluntarjoajaa vaihtamalla saamme laajakaistan mukana ilmaisen modeemin. Homma vaati kuitenkin uuden määräaikaisen sopimuksen solmimista.

Kuluttajat, pitäkää puolenne ja vaatikaa rahoillenne vastinetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti