Sivut

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

juustoiset kaurasämpylät



Tein juuri maukkaita sämpylöitä. Lisäsin Villen toiveesta tavalliseen kaurasämpylätaikinaan vähän juustoraastetta ja se antoikin sämpylöille mukavan juustoisen aromin. Kerrankin sain myös taikinan rakenteen onnistumaan. Sämpylät kohosivat hyvin ja niistä tuli kuohkean pehmeitä. Tein vain pienen taikinan, koska sämpylät ovat mielestäni parhaita lämpiminä, ja varmasti ne katoavat pöydästä vielä tämän päivän aikana.

Juustoiset kaurasämpylät (10 kpl)

4 dl vettä (lämpöistä)
1 pss kuivahiivaa
3 dl kaurahiutaleita
1 rkl sokeria (fariinisokeri toimii myös)
2/3-1 tl aromisuolaa
n. 30 g öljyä (käytin oliiviöljyä)
5–6 dl vehnäjauhoja
1–1,5 dl juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste keskenään. Lisää jauhoseos kahdessa osassa veden joukkoon samalla taikinaa vaivaten (käytin sähkövatkainta ja taikinakoukkuja). Kun taikina alkaa olla sitkeää, lisää öljy. Jatka vaivaamista, kunnes on syntynyt hyvä sitko ja taikina irtoaa vuoan reunoista. Anna taikinan nousta noin 1 tunti. Hiero käsiin öljyä ja pyörittele taikinasta noin 10 kpl taikinapalleroita. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Ripottele lopuksi päälle vielä juustoraastetta. Paista 225 asteessa 12–15 minuuttia. Huom, juustoraaste lisää jonkin verran sämpylän suolaisuutta, eli jos laitat 1,5 dl juustoraastetta, kannattaa suolaa laittaa esim. 2/3 tl.

1 kommentti:

  1. Näyttää herkulliselta, tuollainen halkaistaan repimällä ja laitetaan voita väliin niin maistuu.

    VastaaPoista