Sivut

lauantai 4. huhtikuuta 2015

piirakoita

Tein eilen kaksi piirakkaa – suolasen ja makean. Molemmat onnistuivat hyvin, niinpä päätin pistää tänne reseptit.

Kinkkupiirakka
Pohja:
100 g voita (huoneenlämpöistä/pehmeää)
3 dl jauhoja
ripaus suolaa
0,5 dl kylmää vettä
Täyte:
sipulia (hienonna/paloittele)
paprikaa (paloittele)
kinkkua (paloittele jos on tarvetta)
koskenlaskijaa 1–2 rkl
soijakastiketta
3–4 dl kermaa
2 munaa
juustoraastetta

Pohja: Sekoita/vaivaa pohjan ainekset kiinteäksi palleroksi. Levitä taikina piirakkavuokaan ja paista muutama minuutti 200 asteessa.
Täyte: Paista hienonnettu sipuli, paprika, kinkku ja koskenlaskija pannulla ja mausta soijakastikkeella. Lisää kerma ja anna hautua hetken. Kaada seos astiaan, lisää munat ja sekoita. Kaada seos juuri tehdyn piirakkapohjan päälle ja ripottele päälle vielä juustoraastetta oman maun mukaan. Paista n. 30 minuuttia 200 asteessa. Anna piirakan vetäytyä ennen syömistä.

Marjainen rahkapiirakka
Pohja:
100 g voita (pehmeää)
1 dl fariinisokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl inkivääriä
0,5 dl maitoa
Täyte:
2 isoa tai 3 pientä munaa
250 g maitorahkaa
100 g vaniljarahkaa
0,5 dl sokeria
marjoja (käytin jäisiä Rainbow kuningatarmarjoja)

Pohja: Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää muna ja vatkaa. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää seokseen ja vatkaa. Lisää maito ja vatkaa vielä. Levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle ja erityisesti sen reunoille.
Täyte: Sekoita kaikki ainekset keskenään paitsi marjat. Laita vuoan pohjalle marjoja ja kaada rahkaseos niiden päälle. Tiputtele vielä muutamia marjoja rahkan päälle. Paista 180-200 asteessa n. 30 minuuttia. Anna vetäytyä kunnolla ennen syömistä.

1 kommentti:

  1. Kokeilenpa tuota suolasta piirakkareseptiä. Saas nähä miten onnistuu:)

    VastaaPoista