Sivut

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

vapauttakaa nännit

Tässä yksi vilpoisa kesätoppini. Valitettavasti jouduin sensuroimaan kuvaa, jottei Google poistaisi blogiani asiattoman sisällön takia.

Ilahduin uutisesta, jossa kerrottiin Yhdysvalloista levinneestä liikkeestä #FreeTheNipple (vapauta nänni). Myös Madonna ja muutama muu julkkis on ottanut kantaa asian puolesta. Olen puhunut Villelle asiasta jo vuosia. Miksi naiset joutuvat piilottamaan tissinsä, vaikka miehet eivät joudu?

Tämä saattaa nyt kuulostaa monesta pikkumaiselta feminisoinnilta mitättömästä asiasta, mutta sitä se ei ole! Nännien piilottelu tuo ihan käytännön ongelmia naisen elämään.

Puhutaan ensin rintaliiveistä

Rintaliivit tuntuvat päällä aivan hirveiltä! Vaikka ne olisivat täysin oikean kokoiset, ne tuntuvat, painavat, hankaavat ja hiostavat. Rintaliivien "tehtävä" on tukea rintoja. Liivien tukiosa on yleensä muovinen, kova, kaarimainen osa, joka sijoittuu rinnan alle – ja tietty myös painaa hengitettäessä kylkiluiden päältä.Mutta mitä tapahtuu, kun joku ulkopuolinen objekti tukee ihmisen kehon osaa? Kehon osan luontainen tukikudos surkastuu. Aivan samoin kuin jos lopetat liikkumasta, liikkumiseen tarkoitetut lihaksesi surkastuvat. Tai jos et anna virikkeitä aivoillesi, muistisairauksien todennäköisyys kasvaa. Rintaliivien ansiosta siis rinnan oma tukikudos ei jaksa enää itsestään kannatella rintaa.

Rehellisesti sanoen uskon, että suurin osa naisista käyttää noita tukihirvityksiä täysin toisesta syystä kuin rintojen tukemisen takia. Pääsyy lienee juuri se, mitä edellä mainitussa liikkeessä kritisoidaan: naisten nännit eivät saa näkyä – eivät nyppylämäisine muotoineen, eivätkä ihon ja nännin tummuuseron vuoksi paidan alta. Tämä on naurettavaa!

Minä olen vältellyt rintaliivejä 10 vuotta, mutta olen joutunut käyttämään niitä, kun on ollut tarve pukea vaalea paita päälle. Toisin sanoen kesäkuumalla topit ovat olleet poikkeuksetta tummia, etteivät vain nännit näkyisi läpi!

Kenelläkään tuskin on ongelmaa tai valittamista siitä, jos nainen on 3/4 vuodesta ilman rintaliivejä tissit valtoimenaan – eihän kukaan niistä tiedä, kun eivät näe toppatakkien alle. Mutta auta armias, jos nainen haluaa pukeutua kesällä vilpoisiin, aurinkoa heijastaviin vaaleisiin paitoihin ilman rintaliivejä, niin jo ollaan joko vislailemassa perään tai paheksumassa epäkorrektia pukeutumista.

Toivon, että nännien vapautusliike herättäisi ihmisiä ja päästäisi naisten nännit pannasta. Silloin saisi vapaasti hengittää vaaleassakin paidassa!

2 kommenttia:

  1. Täyttä asiaa.Epämukavaa liivien pito,ainakin jos istuvat huonosti.

    VastaaPoista
  2. En käytä liivejä, enkä välitä siitä että nännit näkyvät.

    Imetin kolme vuotta, jonka seurauksena tissini roikkuivat. Kokeeksi lopetin rintaliivien käytön, ja ihan muutamassa kuukaudessa rintani olivat selvästi täyteliäämmät.

    Vastaili: hannakoskimaa.livejournal.com :)

    VastaaPoista