Sivut

perjantai 22. toukokuuta 2015

palaute kannattaa

Kirjoittelin tuossa kuun alussa Valion kuohukermojen onnettomasta tilasta. Tämän jälkeen kermavalikoimat hupenivat nopeasti Lidleistä Satamaidon tuotanto-ongelmien vuoksi. Näin ollen Arlan kuohukermat jäivät toukokuussa ainoiksi karrageenittömiksi eli käyttökelpoisiksi kermoiksi. Ongelmaksi nousi se, että kauppojen valikoimissa ei tahtunut olla noita Arlan kermoja. Kaupat suosivat Valiota.

Olen ottanut asiassa yhteyttä Keravan kauppoihin, ja toivonut karrageenittömiä Arlan kermoja heidän valikoimiinsa. Tietenkin noissa palautteissa kannatti myös perustella toive hyvin: Valion kuohukermat muuttuivat toukokuussa käyttökelvottomiksi niihin lisätyn terveydelle haitallisen karrageenin vuoksi. Ensimmäisenä toimi Keravan Citymarket, joka toi vuorokauden sisällä palautteestani Arlan lisäaineettomat kermat valikoimiinsa. He vielä ilmoittivat tästä sähköpostiini, että osasin käydä eilen hakemassa tuoreita kuohukermoja jääkaappiin. Hienoa Citymarket!

Aiheesta kolmanteen...
Olen raskauden ajan joutunut syömään hyvin terveellisesti jo senkin vuoksi että vatsa toimisi. Myös neuvolatätien tarkan syynin alla sokeria ja höttöhiilareita on pitänyt vähentää. Ruokavalio on nyt erittäin kasvispitoista. Se koostuu vihanneksista, juureksista, marjoista, pähkinöistä, sienistä, munista, rasvaisista maitotuotteista (voi, juutot, kerma, smetana) ja lihasta. Lihaa syön tosin melko vähän verrattuna kasviksiin. Juomana on vesi, jota juon 2-3 litraa päivässä. Elisen neuvolakäynnin perusteella ruokavalio on toiminut, sillä kaikki veriarvot, testit ja verenpaineet paranivat sekä painonnousu tasoittui edelliseen neuvolakäyntiin verrattuna. Neuvolatäti tsemppasi välttelemään höttöhiilareita ja sokereita loppuraskaudenkin ajan.

Tässäpä siis esimerkkiateriani eiliseltä:Paistoin pannulla valkokaalia, porkkanoita ja kesäkurpitsaa. Maustoin kasvikset soijakastikkeella, koskenlaskijalla ja kermalla.
Ville valmististi eilen kanafileitä, joten pistin sellaisen mukaan ateriaan. Kanan höysteenä toimi smetana, aurinkokuivatut tomaatit ja saksanpähkinät.
Lisäksi tein fetasalaattia tomaatista, kurkusta ja fetajuustosta. Salaatinkastikkeena toimi pari lusikallista fetajuustolientä ja oliiviöljyä. Päälle ripottelin hieman sitruunapippuria.

Vaikka moni ei pidä kaalin paistohajusta, kaalista tulee aivan mahdottoman hyvää paistettuna tai wokattuna!

Laitetaan tähän vielä iloinen uutinen Antti Heikkilän tänään julkaisemasta päivityksestä, jossa Amerikkalaiset terveyssuositukset ovat heittäneet kärrynpyörää. Hyvä homma! Vielä kun Suomessakin herättäisiin hieman päivittämään noita suosituksia.

Aurinkoista perjantaipäivää kaikille!

4 kommenttia:

  1. L:rannassa,Satamaidon toimitusongelmien vuoksi ei saanut mistään karrageenitöntä kuohukermaa.Tänään koin iloisen yllätyksen kun Lidl oli ottanut valikoimiinsa Arlan kuohukerman.

    VastaaPoista
  2. Nyt myös Keravan Prismalta tuli viestiä, että heilläkin on saatavilla Arlan karrageenitöntä kuohukermaa. Hyvä hyvä!

    VastaaPoista
  3. Asun melko pienessä kaupungissa jossa kauppojen valikoimiin ei kuulunut mitään muita kuin karrageenilla pilattuja kermoja. Onneksi jo aiemmin fiksuksi toteamani lähi-K-market ei tuottanut pettymystä tälläkään kertaa, pyysin kauppiasta tilaamaan sinne Arlan luomukuohukermaa, viime viikolla sitä tuli ja se kuulemma myös pysyy valikoimissa.

    VastaaPoista